A BKK-t érdekli, hogy mit gondolsz az M3 felújításáról

Bár már kissé kezd egy városi legendára hasonlítani az egész történet, higgyétek el, egyszer tényleg el fog kezdődni a hármas metró felújítása. Most leginkább csak bosszankodásra és idegeskedésre ad okot a megviselt járat, a BKK szeretné, ha a felújítás a lehető legkevésbé sem fájna a metrózóknak, ezért arra kérik az utasokat, hogy mondják el nekik észrevételeiket a közelgő tatarozással kapcsolatban.

A Főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása a napi mintegy 500 ezer utast szállító M3-as metróvonal rekonstrukciója lesz. A munkálatok több ütemben és több évig tartanak, és ez sok százezer utas napi utazási szokásait érinti

– írja a BKK a honlapján.

A felújítás nyáron fog elkezdődni, és 3 ütemre tagolódik: először a Kőbánya-Kispest – Nagyvárad tér közötti szakaszt újítják fel, ezt követi a Lehel tér – Újpest Központ közötti rész, majd a metróvonal középső részével zárul a felújítás.

A BKK honlapján egy térkép is található, melyen be vannak jelölve Pest azon részei, melyeket érint a metrófelújítás miatti menetrendváltozás. Erre e térképre kell kattintanunk, hogy előugorjon az az rész, ahol leírhatjuk az észrevételeinket és véleményeinket.

A BKK március 7-ig várja a hozzászólásokat.