Nagy újítással készülnek a hazai IKEA-kban

Végre bevezetik az online értékesítést a magyarországi IKEA-kban. Az internetes rendelésre már februártól lehetőségünk nyílik, a termékeket pedig a budaörsi áruházban vehetjük át, nyártól pedig már házhoz is szállítják az interneten vásárolt termékeket.

Közben a hazai IKEA akkora árbevétel-növekedést ért el a tavaly zárult üzleti évben, hogy a csoport harmadik legnagyobb ugrását produkálta. Az IKEA Magyarországon lévő két áruháza 14,5 százalékos növekedéssel, 53,8 milliárd forint árbevételt ért el a tavaly augusztusban zárult üzleti évben, ami a csoporton belül kiemelkedő, a harmadik legnagyobb növekedés – tudatta az áruház szerdai közleményében, melyről a hvg.hu számolt be.

A 2017-es pénzügyi évben az IKEA a többcsatornás értékesítés fejlesztésén dolgozik, így a budaörsi áruházban februártól – tesztüzemben – bevezetik az online rendelést áruházi átvétellel. Ha a rendelés 17 óráig beérkezik, az áru már másnap átvehető Budaörsön. A szolgáltatás 3000 forintba kerül majd.

A tesztidőszak után, várhatóan a nyár végén indul a Click and Deliver szolgáltatás, azaz a kiválasztott árukat az egész ország területén házhoz szállítják. Az IKEA tervei szerint az első időszakban az online értékesítés részesedése öt százalék körül alakul majd, ám a későbbiekben minden bizonnyal növekedni fog.

A soroksári áruház megnyitásával csökken a másik két áruház túlterheltsége, 34 ezer négyzetméteren 280 IKEA-dolgozó várja majd a vásárlókat.