Márciustól már az új metrószerelvényeken utazhatunk

Lassan végre elérkezik a régóta várt esemény: forgalomba állítják az M3-as felújított metrókocsijait. Márciustól két új szerelvény fog közlekedni Budapesten, majd ezután Oroszország havonta 2 felújított metrót fog visszaszolgáltatni nekünk.

Már tavaly óta Budapesten van az a 3 felújított metró, melyeket elsőként újítottak fel a Moszkvához közeli Mityiscsiben. Az új kocsikkal minden a tervek szerint halad, ezért március elejétől már forgalomba is állhatnak, hogy megpróbálják helyrehozni az M3 megtépázott hírnevét. A következő hónap elején  további 2 felújított metró fog érkezni Oroszországból, melyeket fokozatosan követ majd a többi felújított szerelvény.

Az ütemezés szerint 2017 márciusától havonta két szerelvényt újít fel, és szállít vissza Budapestre a Vállalkozó. Az üzembe helyezést és az előírt tartampróba teljesítését követően, várhatóan havonta két felújított szerelvény áll majd forgalomba. A tervek szerint az utolsó felújított jármű 2018 júliusától közlekedik, ezt követően már csak ezek a szerelvények járnak a vonalon

– írta a BKK.

Az oroszok 37, 6-6 kocsis metrószerelvényt újítanak fel összesen, melyek élettartalma 30 év (szóval legalább 60 évig fogjuk őket nyűni). A felújítás teljes költsége 69 milliárd forint.

Zárójelesen merjük megjegyezni, hogy igazán csodás, hogy nem sokkal a tervezett metróvonal-felújítás előtt érkeznek az új szerelvények, így sajnos borítékolható, hogy nem fogjuk sokáig élvezni a csodásan felújított kocsikat – ehelyett zötykölődhetünk a metrópótló buszokon.