A legjobb 12 program az év minden egyes hónapjára

Végigpörgettünk a naptárunkon, és összegyűjtöttük azt a 12 programot, amelyről vétek lenne lemaradnod az idén. Figyelem, most belekezdünk a 2017-be!

Január – Budapest Nightlife Awards

A szervezők abból a meggondolásból hívják életre az eseményt, hogy díjazzák azokat az éjszakai helyeket, akik nagyban hozzájárultak a budapesti imázs építéséhez, illetve kedvelt hétvégi úti céllá tették fővárosunkat a külföldi fiatalok számára is. A Budapest Nightlife Awards célja – melynek névadó szponzora a Heineken-, hogy azok, akik hűen járják az éjszaka neves vendéglátó egységeit, lehetőséget kapjanak, hogy kedvenceiket kiemeljék, véleményt alkossanak és ezáltal hozzájáruljanak az adott hely díjazásához. 

A szavazási időszak lezárultával a szervezők egy díjátadó buli keretén belül hirdetik ki az eredményt, és adják át az egy évig érvényes „Budapest Nightlife Awards Winner” vagy „Budapest Nightlife Awards Recommended Place” díjat

Szavazni itt tudsz, bővebb infót pedig Facebookon találsz.

Február – Mangalica Fesztivál

Az évente négy alkalommal – február (Budapest), április (Debrecen), szeptember (Székesfehérvár), november (Szeged) – megtartott sikeres Mangalica Fesztiválokon egyre több és jobb termékkel, termelővel lehet találkozni.

A mangalicatermékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várjuk az érdeklődőket.

Több infót itt találhatsz.

Március – Utazás Kiállítás

Az Utazás Kiállítás idén 40 éves. A rendezvény elérte azt a kort, amikor számot kell vetnünk, hogy mit értünk el eddig, és mi az, amin változtatni szükséges. Az Utazás Kiállítás az elmúlt négy évtizedben mindvégig Magyarország piacvezető turisztikai vására maradt. A szakmabeliek szezonnyitó eseményként és kihagyhatatlan szakmai fórumként tartják számon, a hazai turisták számára pedig élmény- és információszerzési forrást jelent. Közben azonban az internet teret hódított, megváltoztak az utazási- és foglalási szokások.

Részleteket itt és itt találsz.

Április – Budapesti Tavaszi Fesztivál

A március 31. és április 23. között a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál színes összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.

Itt találsz több infót.

Május – Gourmet Fesztivál

A magyar gasztrokultúra esszenciájának számító Gourmet Fesztiválon egy időben és egy helyen találkozhatsz a legjobb hazai éttermekkel, borászatokkal és gourmet boltokkal.

Több infóért katt ide.

Június – Total Dance Fesztivál

A 80’-as és 90’-es évek világsztárjai és exkluzív hazai produkciók egy impozáns, grandiózus show keretein belül. Hasonló rendezvényen eddig soha nem látott hang és fénytechnika, látványelemek, egyedi színpadkép, LED falak, előre koreografált tánc-show és rengeteg meglepetés.A Total Dance Festival  közönsége egy időutazáson vesz részt, ahol több hazai és külföldi ’90-es évekbeli sztár segítségével élik újra gyermekkorukat, tinédzseréveiket.

Részleteket itt találsz.

Július – FINA – World Championships

A FINA („Fédération Internationale de Natation”, vagyis a Nemzetközi Úszószövetség) égisze alatt 1973 óta rendezik meg a vizes sportok Világbajnokságát. Az első kiírás során négy versenyszámban – úszás, szinkronúszás, műugrás és férfi vízilabdában – avattak bajnokokat. Belgrádból a magyar sportolók 4 éremmel tértek haza: Hargitay András (jelenlegi úszó szövetségi kapitány) 400m vegyesen és a vízilabdázók lettek a világ legjobbjai, míg Verrasztó Zoltán 200 méteres hátúszásban ezüstöt, Gyarmati Andrea ugyancsak 200 méter háton nyert bronzérmet.

További infókat itt találsz.

Augusztus – Sziget

Bulizz a 25. Sziget fesztiválon augusztus 9-e és 16-a között.  A fellépők neveit lassan csepegtetik ki a szervezők, de Major Lazer, Dimitri Vegas & Like Mike, Two Door Cinema Club, Tom Odell már biztosan itt lesznek, hogy gondoskodjanak a hangulatról.

Részletekért katt ide.

Szeptember –  Design Hét Budapest

Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A programsor a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítja: az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába beépülő design olyan új minőséget és többletértéket teremt, amely a versenyképességet növeli, és lépéselőnyt biztosít a többi piaci szereplővel szemben hazai és nemzetközi viszonylatban is. Mára a Design Hét Budapest tíznapos eseménysorrá nőtte ki magát és pozíciója megerősödött az európai rendezvények sorában.

Több infót itt találsz.

Október – Art Market Budapest

Az Art Market Budapest újragondolta a társadalmi, földrajzi határokat, és új kulturális régiót hoz létre: az így „létrejövő” fiatal Európa olyan friss művészeti inspirációkra épít, amelyek épp annyira táplálkoznak a feltörekvő régiók – kiemelten a posztkommunista kelet-európai országok. mint a fejlett Nyugat új, progresszív generációjának művészetéből vagy más kontinensek Európában még kevéssé felfedezett művészeti választékából. Az Art Market Budapest olyan találkozóhely, ahol az új művészi inspirációk és a vizuális művészet valódi kortárs szemléletű megközelítése áll a fókuszban.

Részletekért nézz be ide.

November – Budapest Zsidó Filmfesztivál

A Budapesti Zsidó Filmfesztivál a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évből. A filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról.

Katt ide a részletekért.

December – Mikuláskocogás

Elmesélhetnénk, hogy milyen jó, meg mennyire nem fázol meg a hidegben, meg milyen érzés, amikor az utca népe mosolyog, és milyen büszke leszel magadra, ha elmész… de ez egy olyan dolog, amit magadnak kell átélni! Jótékonysági fürdőruhás Mikuláskocogás! Télen, hóban, fagyban, jegesmedvék között, együtt, segítségből, szeretettel…

Részletekért katt ide.