Spa otthon – a konyhából

Rengeteget olvashatunk a különböző kozmetikumok káros összetevőiről, a természetes mindig jobb. A természetesnél pedig még jobb, ha mi magunk készítjük el – nem is gondolnánk, mennyi olyan összetevőt rejt minden konyha, amiből szuper kezeléseket, pakolásokat készíthetünk magunknak!

Fürödj úgy, mint Kleopátra!

Nem hiába fürdött a gyönyörű Kleopátra tejben és mézben: az eredmény garantáltan hidratált, táplált bőr. Néhány deci meleg tejtől, méztől, vagy mandula-, búzacsíraolajtól nagyon puhává válik majd a bőrünk. Különösen ajánlott száraz bőrűeknek!

Házi hajpakolás

Létezik egy szuper hajpakolás, melyet banánból, két evőkanál mézből és egy kis vízből készíthetsz – használd úgy mint egy balzsamot, hagyd a hajadon vagy 15 percig! Ugyanezt megcsinálhatod kefírrel és mézzel, sörrel, tojással és olívaolajjal, de az ecet is jó barátja a hajadnak: ha pár csepp ecetet öntesz egy pohár langyos vízbe és átöblíted, fertőtlenít, és csillogó, puha tincseket kapsz!

A legjobb arcpakolások

Tudtad, hogy a friss, szűrt paradicsomléből és 2 evőkanál teljes kiőrlésű lisztből készült pakolás meggátolja a pattanások kialakulását? Finoman hámlaszt és gyulladáscsökkentő is, szabályozza a bőr faggyútermelését. Száraz bőrre a lisztet búzacsíraolajjal érdemes kikeverni. A jó öreg uborkát pedig mindenki ismeri: hidratál és erősíti a bőrödet. Készíts akár uborkapépet, vagy töröld át uborkalével az arcodat, mint egy tonikkal! De ha egy-egy uborkakarikát teszel fáradt szemeidre, valódi gyógyír lehet!

Próbáltad már a házi bőrradírt?

Néhány tipp: keverj össze egy bögre kávézaccot, ugyanennyi barnacukrot és pár kanál olívaolajat! Tedd ugyanezt egy banánnal, 3 kanál cukorral és az olívaolajjal! Akár tengeri sóval és olajjal is radírozhatsz.