Újabb magyar Oscar-díjas film a láthatáron? – Nemes Jeles ismét filmet rendez

Valljuk be, tavaly sokkal jobban izgultunk a Golden Globe (hát még az Oscar) előtt, ugyanis nem hiába suttogták Nemes Jeles László filmjéről, a Saul fiáról, hogy díjra válthatja a jelöléseit. Az Oscar-díjas rendező ismét a rendezi székbe ült, és másfél milliárd forintos budgetból tevékenykedik.

A szép kis summát a Filmalap tolta Nemes Jeles új filmjébe, melynek címe Sunset lesz, és nyáron kezdik forgatni. Az állami szervezet igen nagylelkű kedvében van, ugyanis a magyar filmek történetben egyetlen egy film kapott ennél nagyobb támogatást (több mint kétmilliárdot): a Kincsem.

A Sunset az 1910-es évek Budapestjén fog játszódni, ahol egy nő felnőtté válásának lehetünk szemtanúi.

„Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiá-ban is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk”

– árulta el Nemes Jeles László az Origónak.

A film premierjére 2018-ig biztosan várnunk kell.