Kalóriabombák, amiért érdemes megszegni a diétánkat – receptek

Alig vagyunk túl a karácsonyi nagy zabálásokon, mégis kevesen vagyunk rá képesek, hogy megvonjuk magunktól a legfinomabb ételeket, melyek nyilvánvalóan bődületes mennyiségű kalóriát is tartalmaznak. Mutatjuk a recepteket, aztán majd a tavaszi böjti időszaktól kezdve elkezdhetünk diétázni.

Zserbós sajttorta

A Sütit akarok! receptje két isteni finomságot ötvöz magában: a zserbót és a sajttortát.

Hozzávalók (18 cm-es formához):

  • 150 g keksz
  • 50 g dió durvára vágva, vagy kicsit megdarálva
  • 70 g olvasztott vaj
  • 250 gr mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 70 g cukor
  • 1 zacskó vanillincukor
  • 1 csapott ek. liszt
  • 2 db kisebb tojás
  • 2+4 ek. baracklekvár

A mázhoz:

  • 4 dkg csoki + kb. 2 ek. tejszín
  • 50 g durvára vágott dió

Elkészítés:

A süti elkészítésének titkaihoz kattints ide!

Csokicsíkos pavlova

Kedvenc cukrászdánk, az Édesem szakácsa, Márk Szonja csokicsíkos pavlova minden morzsája kincset ér.

Hozzávalók:

Habcsókhoz

  • 150 g étcsokoládé
  • 3 tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk ecet

A narancsos habhoz

  • 1 ek kristálycukor
  • 1/2 narancs finomra reszelt héja
  • 200 ml habtejszín
  • frissen reszelt kókusz a tálaláshoz

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítem 135 fokra (légkeverésest 115-re). Két tepsit kibélelek sütőpapírral.
  • A csokit megolvasztom, és hagyom visszahűlni szoba-hőmérsékletűre.
  • A tojásfehérjékből lágy habot verek, hozzáadom a kétféle cukrot és az ecetet, és kemény habbá verem az egészet.
  • A tetejére csurgatom az olvasztott csoki felét, de nem keverem bele! Egy evőkanálnyi adagokban a tepsire teszem a habot. Ha a tetejéről elfogyott csoki, ráöntöm a maradékot is, és tovább adagolom a habot a kanállal.
  • 45 percig sütöm a habcsókokat, aztán hagyom kihűlni.
  • A habhoz a narancshéjat az ujjaimmal összemorzsolom a cukorral. A tejszínhez adom, és kemény habbá verem.
  • Minden habcsók tetejére teszek egy-egy kanál narancsos habot, a legtetejére pedig egy kis friss kókuszt.

Nutellás cupcake

A Nosaltyn is érdemes szemezni a receptekkel, ez a pofonegyszerű nutellás csoda is onnan származik.

Hozzávalók (8 adag):

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 17.5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 150 ml tejföl
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 40 dkg nutella
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés:

  • A puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, azzal is elkeverjük, majd a sütőporral és a szódabikarbónával összekevert lisztet. Belekeverjük a kakaóport, a tejfölt és a vanília kivonatot.
  • A muffin sütőt kibéleljük a papírkapszlikkal. Mindegyikbe egy evőkanállal teszünk a masszából.190 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük tűpróbáig. Nekem ebből a mennyiségből 27 db lett.
  • A nutellát kikeverjük a mascarponéval. Csillagcső segítségével a megsült muffinokra adagoljuk a krémet. Tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C

Csokis-epres pite

Az Apróséf honlapján egy sütés nélkül is elkészíthető receptre bukkantunk, ami annyira csábító, hogy veled is muszáj vagyunk megosztani.

Hozzávalók:

  • 200 g Oreo keksz
  • 60 g vaj (olvasztott)
  • 160 g étcsokoládé (45-59%-os)
  • 150 ml habtejszín (30-32%-os)
  • 7 szem eper (friss)
  • 10 g csokoládé – fehér

Elkészítés:

  • Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
  • Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.
  • A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a krém.
  • Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.
  • Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Eszterházy-torta

A személyes kedvencünket, az Eszterházy-tortát a végére hagytuk. Nemcsak azért, mert szerintünk ez a legfinomabb desszert a világon, de azért is, mert ha el akarod készíteni nem árt, ha van egy kis tapasztalatod a konyhában, amiben segítségedre lehet, hogy az előbbi receptek elkészíted. Az eredeti receptet a Femina árulta el nekünk.

Hozzávalók

Tészta

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt kávé
  • 1 kiskanál kakaó

Krém

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fekete kávé

Elkészítés

  • A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.
  • Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.
  • A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.