Egy éve még ezek számítottak a legnagyobb durranásnak

Sokszor arra is nehéz visszaemlékezni, mit csináltunk előző nap, hát még arra, hogy mi történt egy évvel ezelőtt! Összegyűjtöttük mindazt, amiről egy éve még mindenki beszélt. Gyere, tudd meg, melyik film, CD vagy mobilapplikáció volt a legnépszerűbb 2016 elején!

Legjobb CD: David Bowie – Blackstar

Metacritic felmérése szerint  egy évvel ezelőtt David Bowie 25., egyben utolsó albumáról, a Blackstarról nyilatkozott legtöbbet és legpozitívabban a média. A CD azért is szólhatott ekkorát, mert megjelenése után 2 nappal, január 10-én David Bowie elhunyt. A popzene kaméleonjának tartott zenész méltó módon zárta le életművét: a Blackstar szinte kivétel nélkül csak pozitív kritikát kapott a szakmától.

Legjobb dal: Justin Bieber – Love Yourself

Bár Bieber már 2015 novemberében közzétette a Love Yourselfet az interneten, hogy ezzel promotálja Purpose című albumát, a szám csak 2016 januárjában robbant be igazán a köztudatba. Az év első hónapjában ezt a számot játszották le legtöbbször a rádiókban. Ez ellen még nekünk sincs kifogásunk, szeretjük az ilyen pozitív üzenetű számokat (ez is az, ha néhány soráról elfeledkezünk), és a dalt hallgatva a refrén utolsó soránál mindig megölelgettük magunkat. 

Legjobb film: Kung Fu Panda 3

Bizony, mi is meglepődtünk, hogy a szeleburdi panda ennyire sikeres volt a mozikban, főként, hogy a túlméretezett fekete-fehér medve immár harmadjára szerepelt a filmvásznon. A mi ízlésünktől kissé távol áll ez a film, de nem vitatkozunk a többség akaratával, így Kung Fu Panda, mindörökké!

Legjobb sorozatdebütálás: Angie Tribeca

Január 17-én debütált az amerikai gyártású  Angie Tribeca, ami a 2016-os év kezdetének a legnagyobb durranása volt sorozatok terén, első 10 részét egymás után adta le a TBS.  A történet a sokat tapasztalt nyomozóról,  Angie Tribecáról szól, aki mellé egy új társat jelölnek ki. A sorozatban több műfaj elemei is keverednek: lehet rajta nevetni, izgulni és félni is. Az alkotás akkora siker lett, hogy a június 6-ra időzített második évad után 1 hónappal már be is jelentették, hogy elkezdik forgatni a 3.évadot is. Mi nem hallottunk az alkotásról Metacritic felmérése előtt, IMDb-n is csak 6,8-as értékeléssel fut, de úgy tűnik, januárban még nagy reményeket fűztek hozzá.

 

Leggyakrabban használt mobilaklalmazás: Crashlands

Nemcsak 2016, de az utóbbi évek legjobb játékának tartják a Crashlandset, ahol egy űrcowboy munkáját kell segítenünk. Flux társa a zenegépből robottá alakított, igencsak egyedi és különleges Hewgodooko. Flux legnagyobb gondja, hogy űrgépe teleportálódott, és nem tud mivel közlekedni. Persze a probléma megoldható, ha beszerzik a kellő eszközöket, ám az ezekhez vezető út meglehetősen kalandos.