Ne hagyd ki őket! – Méltatlanul alulértékelt filmek 2016-ból

Nem lehetett okunk panaszra 2016-ban a filmpremierek terén. Két nagyszabású könyvfeldolgozással is találkozhattunk (Lány a vonaton, A szoba), melyek tömegeket vonzottak a mozikba, ám erről könyves összeállításunkban szeretnénk inkább szólni. Most azt az 5 filmet gyűjtöttük össze, melyek nélkül a tavalyi év sokkal szegényebb és unalmasabb lett volna a filmrajongók számára.

Suicide Squad

Lehet a legjobb és a legrosszabb filmnek is nevezni. Az Öngyilkos osztag az év egyik legjobban várt filmje volt, aminek köszönhetően rengeteg (vegyes) kritika érte a filmet. A szupererőkkel felruházott, börtönből kiszabadult csapatot azzal a feladattal bízzák meg, hogy próbáljanak megállítani egy még náluk is nagyobb gonosztevőt. A film fénypontjai egyértelműen a Robbie Margot jelenetei voltak, Jared Letót szívesen láttuk volna többet a vásznon, a jeleneteit azonban jócskán megvágták (ezért a húzásért mi is adunk egy fekete pontot a filmnek).

Hush

Sok nehézséggel kell szembenéznie annak, aki nem hall. Főleg, ha egy a külvilágtól elzárt házban él, és valaki megpróbál betörni hozzá. Ebbe a szituációba került Maddie is, akihez egy maszkos idegen akar betörni. A gonosztevő nem is sejti, milyen bátor és harcias ellenfélre tett szert a ravasz kislány személyében. A film a tavalyi év egyik legjobb horrorfilmje volt, főleg, hogy mindehhez mindenféle technikai bravúrt és effektet nem kellett bevetniük.

Bridget Jones babát vár

Íme a legnagyobb visszatérő! Kedvenc szinglink harmadik alkalommal is nagy kalamajkákba keveredik. Ezt a kalamajkát először Jacknek hívják, és egy sikeres sármőrt takar, majd Mark Darcynak, akit már senkinek sem kell bemutatni. A helyzet tovább bonyolódik, amikor Bridget megtudja, hogy terhes, ám abban, hogy ki a baba apja egyáltalán nem biztos. A végeredmény az eddigi legviccesebb Bridget Jones-film lett.

Hell or High Water

A legtöbben kerültek már szűkös anyagi körülmények közé, de szerencsére nem mindenki próbálja rablással orvosolni helyzetét. Toby és Tanner, két fivér, akiket véletlenül sem lehetne a legjobb testvérpárként aposztrofálni. Mivel anyjuk jelzálogkölcsönt vette fel a családi farmjukra, muszáj bemocskolniuk a kezüket, ha nem akarájk elveszíteni a családi örökségüket. Bár a filmet a magyar mozik nem vetítették, érdemes otthon letöltened és megnézned (persze szigorúan csak legális platformokon keresztül).

Cloverfield Lane 10

Íme a világ legrosszabbul végződő szakítása. Michelle éppen végleg lelépett a barátjától, amikor autóbalesetet szenved. Amikor felébred, egy földalatti bunkerben találja magát, törött lábbal. Fogvatartója egyben megmentője is, ugyanis a férfi állítása szerint a külvilág elpusztult, a levegőbe halálos anyag került, melyet belélegezve meghalnának. Michelle fogvatartójával és egy másik férfival, Emmettel raboskodik a földalatti lakban. A nő nem bír tétlenül ott rostokolni, nem áll össze a fejében a kép, nem hisz a férfinek, ezért megpróbál kiszabadulni.