10 tipp, mielőtt házibulit szerveznél

Nincs szilveszter buli nélkül. Az év utolsó napján a többség óriási partival szeretné lezárni az óesztendőt, ám ha nincs kedved egy zsúfolt bulin feszengeni, az otthonodba is bulihangulatot varázsolhatsz. Mielőtt azonban hozzákezdenél a szervezéshez, adunk 10 tippet, hogy minden simán menjen.

1. Méretbeli problémák

Még a vendégek meghívása előtt gondold át, hogy pontosan hányan férnek el nálad kényelmesen. Arra is számíts, hogy biztosan lesz legalább egy barátod, aki meg szeretne hívni plusz egy főt. A lényeg, kerüld el, hogy a meghívottjaid folyamatosan egymásnak ütközzenek a mini táncparketteden.

2. A Facebook jó barátunk

Ha már úgyis szinte percenként nézegetjük a Facebookot, tegyük értelmesen! A házibuli szervezésekor érdemes Facebook-eseményt csinálnod róla. Így nemcsak időt spórolsz meg (mivel nem kell egyenként ráírnod a barátaidra), de a visszaigazolásokból azt is nyomon tudod követni, hogy kikre számíthatsz majd.

hazi3

3. Az elején tisztázd a szabályokat

A meghívóban írd le, hogy mikorra várod őket, és azt is, meddig maradhatnak (ha fontosnak tartod, hogy hajnal előtt már mindenki hazamenjen). Már az elején érdemes tisztázni, hozzanak-e enni vagy innivalót.

4. Rend a lelke mindennek

A házibuli legutálatosabb velejárója, hogy a lakásodat illik jó alaposan kitakarítani, még akkor is, ha a barátaid egy szempillantás alatt változtatják aztán romhalmazzá.

5. Ne idegeskedj!

…mármint ami a berendezési tárgyakat és értékeket illeti. A törékeny, értékes holmijaidat inkább zárd a szekrényed mélyére, ugyanis ilyenkor könnyen történhet egy-két baleset, aminek a végeredménye egy összetört tányér vagy váza lehet.

hazi2

6. Gondolkodj nagyban!

Mielőtt a vendégeid megérkeznének, hagyj elég helyet a levetett kabátjuknak és cipőjüknek. A fürdőszobába készíts pár extra törölközőt, nagy lesz a forgalom, szükség lesz rá.

7.  Csak ami kézzel is ehető!

Egy illedelmes vendég hoz magával enni- és innivalót is, de ettől függetlenül neked is készülnöd kell rágcsálnivalókkal. Csak olyan ételeket tálalj, amiket kézzel, evőeszközök nélkül is el lehet fogyasztani.

8. Ki legyen a DJ?

Minden party elengedhetetlen kelléke a zene, azonban olyat biztosan nem fogsz találni, ami minden jelenlévőnek tetszene. A legjobb megoldás, ha kiválasztasz egy jó hosszú Youtube-lejátszási listát, amiről automatikusan, egymás után fognak következni a számok.

hazi1

9. Ügyelj a határokra

Bár senki nem akarja, hogy ünneprontó légy, a szomszédaid nyugalmáról se feledkezz el  Ha túl hangos a zene vagy a társaság, nyugodtan rájuk szólhatsz, hogy picit csendesedjenek el. Ez még mindig jobb, mintha a szomszéd dörömbölne át, vagy rátok hívná a rendőrséget.

10. Figyelem az utolsó pillanatig

Mielőtt elmennének a vendégeid, győződj meg róla, hogy minden holmijukat (telefon, pénztárca, süteményes tálca) magukkal vitték. Az utolsó, amit kívánhatsz magadnak, hogy másnap reggel a kopogásukra ébredj, mert nálad felejtettek valamit.

Party

Tegdes Péter

Az újságíró szakmában nincs két egyforma nap, ahogyan két egyforma cikk sem létezik. Interjúkkal, összeállításokkal és leírásokkal próbálom megfejteni, miben rejlik Budapest titka, amiért annyira szeretjük a várost. Remélem, jó nyomon járok.